• HEM
  • NYHETER
  • Senaste Nytt
  • WESTLAKE TIRES förhandlar substantiella Däck- avtal med tjänsteföretag för tipplastbilar i skandinavien

WESTLAKE TIRES förhandlar substantiella Däck- avtal med tjänsteföretag för tipplastbilar i skandinavien

Mars 2018 - Westlake Däck, tillverkad av världens största däcktillverkare Zhongce Rubber, och TIP Trailer Services Nordic, ett av de största europeiska leasingbolagen för transportutrustning, har kommit överens om köp och användning av en betydande mängd Westlake Däck.

Avtalet mellan DSV Road NV, exklusiv distributör av Westlake Däck i Skandinavien, och TIP Trailer Services Nordic innebär leverans av ett betydande antal däck för det första året som ska användas och marknadsföras på TIP Trailer Services verkstäder i Skandinavien: Göteborg, Jönköping, Helsingborg, Tilst, Hirtshals, Taulov, Padborg, Høje Tåstrup, Kerava (FI) och Oslo (Vestby).

Avtalet mellan DSV Road NV, exklusiv distributör av Westlake Däck i Skandinavien, och TIP Trailer Services Nordic innebär leverans av ett betydande antal däck för det första året som ska användas och marknadsföras på TIP Trailer Services verkstäder i Skandinavien: Göteborg, Jönköping, Helsingborg, Tilst, Hirtshals, Taulov, Padborg, Høje Tåstrup, Kerava (FI) och Oslo (Vestby) för deras icke-uppdragsverksamhet. "Det här är ett mycket viktigt steg för Westlake Däck och DSV för att utöka sina partnerskap och främja Westlake Däck i Skandinavien, säger Flemming Steiness, General Manager DSV Equipment.

DSV Road NV har bedrivit flera aktiviteter utöver sina transporttjänster för att ytterligare stärka sin affärsställning och få större kontroll över sin operativa flottahantering. År 2016 förvärvade DSV exklusiva distributionsrättigheter för Westlake Däck och har sedan dess erbjudit Westlake till samtliga entreprenadfordon samt till fordonsmarknaden i Danmark, Norge, Sverige och Finland. Distributionsavtalet - vilket underlättades i nära samarbete med ZC Rubbers officiella europeiska distributör Pneuhage - var ett resultat av att DSV är mycket nöjd med Westlake Däcks prestanda på egen flotta sedan 2012.

Martin Nielsen, Country Operations Manager för TIP Trailer Services Sweden, säger: "På TIP Trailer Services Nordic arbetar vi kontinuerligt med att diversifiera våra däckerbjudanden för att tillgodose våra kunders olika behov. Därför går avtalet med Westlake Däck hand i hand med denna strategi. Utförandet av Westlake-däcken, följt av vår organisation, har gjort att vi väljer varumärket av uppenbara skäl. Däcket fungerar väldigt bra och är mycket valuta för pengarna, vilket är anledningen till att vi har lagt till Westlake i vår däckportfölj".

Om Westlake Däck

Westlake Däck tillverkas av ZC Rubber Group Co. Ltd, en av världens största och snabbast växande däcktillverkare. Westlake är specialdesignad baserat på efterfrågan från den internationella marknaden och erbjuder ett brett utbud av produkter inklusive däck för personbilar, SUV, 4X4, lätta lastbilar, lastbilar och bussar, terrängfordon, industri och jordbruksmaskiner. I märkets hemland, Kina, är Westlake en OEM-leverantör till tillverkare, inklusive Geely, BYD, Changan, Suzuki, Land Rover och Volvo.

Taggar: SENASTE NYTT